Tips
voor een perfecte
Roombotercake
Tips voor een perfecte Roombotercake
Enkele adviezen voor het bakken van een heerlijke roombotercake
- Zorg allereerst voor goede cakeblikken. Te oude blikken geven een slechte lossing en een vuile cake.
- Gebruik goede gesiliconeerde blikken. Na lossing schoonmaken en omgedraaid op een rek bewaren en niet in elkaar stapelen.
- Blikken inspuiten met Carlex of kwasten met Carlex 1000
- Bak geen cake in broodblikken. Er blijft altijd vuil inzitten. Er ontstaat vuiligheid op de cake.
- Zorg dat de vetstof goed op temperatuur is. Gebruik beslist geen koude boter of margarine uit de koelkast, zet ook het ei een dag van te voren uit de koelkast.
- Gebruik een matige oven. Inschiet temperatuur ca. 160 graden. Circulatie oven ca 130 graden, met schuif dicht. Indien mogelijk brander halve kracht.
- Neem voldoende baktijd. Een kleine cake (375-400 gram) ca. 60 minuten, een grote cake (900 gram) ca. 75 minuten.
- Tijdens het bakken niet de temperatuur verhogen.
- Cake lossen op een doorlaatbare ondergrond. Goed laten afkoelen en zo snel mogelijk inpakken. Eventueel direct na het verpakken invriezen.
- Verpak de cake bij voorkeur in cellofaan.
Voor vragen over cake kun je altijd contact opnemen met de bakkerijadviseurs van Zeelandia via ons gratis nummer 0800-0367 of via WhatsApp