10 tips
voor een
perfecte tompouce
10 tips voor een perfecte tompouce
Daarom 10 tips voor een perfecte Tompouce:
- Gebruik roomboter korst en piep het nog even op, want het moet zeer krokant zijn.
- Coat de plakken dun met Scaldis Wit aan de binnenzijde om het slof worden te voorkomen
- Voor de vulling zijn verschillende roompoeders beschikbaar, bijvoorbeeld een luchtige room (Tom P Speciaal), een kookroom (Puddingpoeder R) of een lekkere instant room (Minuta VV).
- De bovenzijde dicht strijken met een dunne laag ingekookte moes (geen Gelei om het slof worden van de korst te voorkomen alsmede het wegglijden van de Fondant)
- De Gletscher Fondant niet te dik aanbrengen; iets afslappen met ±4% water en verwerken op een temperatuur van ± 40 °C .
- Voor een Oranje tompouce gebruik je uiteraard Oranje Fondant, voor een mooie oranje kleur zonder AZO kleurstoffen.
- Goed laten drogen en snijden met een scherp dun mes of een tompouce snijder.
- Werk schoon en voorkom kruisbesmetting, bijvoorbeeld door gebruik van een restje room van de vorige dag. Ook de Fondant niet langer warm houden dan nodig .
- Werk in banen van 11 cm of in hele platen die na het vullen in banen worden gesneden
- Presenteer de tompouce in de vitrine in een rondel om drogen en het aanraken van de room te voorkomen.
Voor overige vragen over tompouces kun je terecht bij de bakkerijadviseurs van Zeelandia via ons gratis whatsapp. Veel succes.