Zwitsers Knoopje
Zwitsers Knoopje
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
800 g | 8 % | gist | |
4.000 g | 40 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling
5.000 g | Maestro Amandelspijs | ||
2.500 g | Fruitful Apricot | ||
500 g | Appelpoeder |
Vulling 2
9.250 g | creme suisse (25 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 24°C.
Afwegen 3700 gram.
Deeg 30 minuten in voorslag in de koeling plaatsen.
Uitrollen op 40 cm breed tot een dikte van 4 mm.
Banen snijden van 2 cm breed (ca. 38 gram).
De banen uitrekken tot ca. 80 cm.
Een dop van 20 gram abrikozenspijs op het begin van de banen spuiten.
De deegbanen willekeurig (als bolletje wol) opdraaien en op de bakplaat plaatsen.
Narijs ca. 60 minuten.
Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 8 minuten.
Na het bakken en afkoelen het broodje volspuiten met creme suisse (als soes)
Uitkomst 370 stuks