Zonnebloemkoeken
Zonnebloemkoeken
Recept
2.000 g | Kanomix | |
750 g | boter | |
175 g | basterdsuiker | |
100 g | Citroenrasp | |
125 g | ei | |
10 g | bakkerszout | |
8 g | ammonium |
Vulling
150 g | Zonnebloempitten |
Decoratie 1
200 g | Zonnebloempitten |
Decoratie 2
145 g | Decor Maisgries |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten, als laatste de Zonnebloempitten doordraaien.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Vorm een pil van 7 cm doorsnede en rol deze door de zonnebloempitten.
Koelen en in plakken snijden van 1 cm dik (ca. 60 gram).
Dun strijken met Ovex Liquide en decoreren met Decor Maisgries.
Oventemperatuur:
Inschietoven 175°C.
Rotatieoven 155°C
Baktijd 18 minuten.
Uitkomst 58 stuks