Recepten Recepten

Zonne-Mueslibrood

Recept

5.000 g 50 % Zonnerond 50 MZ * } 100%
5.000 g 50 % tarwebloem }
800 g 8 % gist
5.200 g 52 % water
1.000 g 10 % Korent Ambacht

* Zonnerond 50 MZ bevat zout!

Vulling

3.000 g 30 % rozijnen
3.000 g 30 % Muesli Melange

Decoratie

900 g   Zonnebloempitten
Zonne-Mueslibrood

Werkwijze

De Muesli Melange weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de 1e versnelling kneden.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Vormen en decoreren met Zonnebloempitten.
Narijs 60 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 30 minuten.

Uitkomst 49 Vruchtenbroden.