Zoete Schuit
Zoete Schuit
Voordeeg
1.000 g | 10 % | Amore Melange | |
1.000 g | 10 % | water |
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
4.000 g | 40 % | tarwebloem | } |
1.000 g | 10 % | roggebloem | } |
50 g | 0.5 % | bakkerszout | |
400 g | 4 % | gist | |
5.500 g | 55 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling 1
3.000 g | 30 % | suikernibs P4 | |
3.000 g | 30 % | rozijnen |
Vulling 2
5.000 g | Maestro Amandelspijs Ei | ||
500 g | bruine basterdsuiker | ||
500 g | boter | ||
250 g | water |
Decoratie
6.000 g | gemengde noten (100 g per stuk) * |
* cashew / pecan / walnoten
Afwerking
600 g | honing (10 g per stuk) |
Werkwijze
Meng de ingrediënten voor het voordeeg.Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct de vulling doorwerken.
Verdeel in 6 stukken van ca. 4000 gram.
Bestrijk de bodem en zijkanten van een plastic rijsbak (60x40 cm) met olijfolie.
Laat hierin het deeg, onder plastic, 60 minuten rijzen.
Bestrooi een werkbank met een dikke laag roggebloem en stort het deeg op de werkbank.
Steek deegstukken van 20 x 12 cm (ca. 400 gram).
Het deegstuk in een pie plate van 30 x 8 cm plaatsen.
Spuit op het deegstuk 100 gram aangemaakte spijs en bestrooi dit met 100 gram gemengde noten.
Narijs 50 minuten.
Oventemperatuur 220°C aflopend naar 200°C.
Baktijd 20 minuten.
Na het bakken bestrijken met warme honing.
Uitkomst 60 stuks