Zoete Kerstster
Zoete Kerstster
Recept
2.000 g | 100 % | tarwebloem | |
30 g | 1.5 % | bakkerszout | |
80 g | 4 % | gist | |
1.000 g | 50 % | water | |
200 g | 10 % | V-GO! Stollenpoeder | |
100 g | 5 % | Luctor |
Vulling 1
800 g | V-GO! Amandelspijs | ||
400 g | Fruitful Raspberry |
Vulling 2
900 g | V-GO! Amandelspijs | ||
110 g | Wigo Compound Pistache | ||
125 g | water |
Decoratie
140 g | suikernibs P2 | ||
140 g | gehakte pistachenoten |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een koel deeg vormen.Het deeg ca. 15 minuten in de koeling plaatsen.
Uitrollen tot een dikte van 1 mm.
Steek plakken uit met een doorsnede van 15 cm (ca. 40 gram) en vries deze kort in.
Per broodje zijn er 3 plakken nodig.
Strijk 1 plak in met 40 gram rode spijs, 1 plak met 40 gram groene spijs en houd 1 plak neutraal.
Plaats de plak met groene spijs op de plak met rode spijs en als laatste de neutrale plak.
Even in de vriezer voor een betere verwerking.
Druk een rondje met een doorsnede van 4,5 cm in het midden van de deegplak, niet doorsteken.
Maak nu 16 inkepingen aan het ingedrukte rondje.
Per 2 inkepingen in tegengestelde richting spiraliseren en aan het einde vastdrukken.
Narijs ca. 70 minuten.
Het midden decoreren met een mengsel van de suikernibs en gehakte pistachenoten.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 12 minuten.
Uitkomst 28 stuks