Zacht Kleinbrood met Vikorn Volkoren 50 MZ
Zacht Kleinbrood met Vikorn Volkoren 50 MZ
Recept
5.000 g | 50 % | Vikorn Volkoren 50 MZ * | } 100% |
5.000 g | 50 % | volkorentarwemeel | } |
600 g | 6 % | gist | |
5.600 g | 56 % | water | |
1.000 g | 10 % | Exakt Ambacht Mout |
* Vikorn Volkoren 50 MZ bevat zout!
Decoratie
936 g | Decor Tarwegries (3 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1650 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren met Decor Tarwegries.
E.v.t insteken met een kadettensteker.
Narijs 70 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 10 minuten.
Uitkomst 312 stuks