Zacht Kleinbrood met Vikorn 50 MZ
Zacht Kleinbrood met Vikorn 50 MZ
Recept
5.000 g | 50 % | Vikorn 50 MZ * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
500 g | 5 % | gist | |
5.200 g | 52 % | water | |
1.000 g | 10 % | Exakt Ambacht |
* Vikorn 50 MZ bevat zout!
Decoratie
1.180 g | Decor Tarwegries |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1700 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren met Decor Tarwegries.
E.v.t insteken met een kadettensteker.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 10 minuten.
Uitkomst 295 broodjes.
NB. Op dit recept zijn de beweringen ten aanzien van Vikorn niet van toepassing.