Recepten Recepten

Zacht Kleinbrood met Multikorn Ambacht 30MZ

Recept

3.500 g 35 % tarwebloem } 100%
3.500 g 35 % volkorentarwemeel }
3.000 g 30 % Multikorn Ambacht 30 MZ * }
500 g 5 % gist
5.000 g 50 % water
1.000 g 10 % Exakt Ambacht Mout

* Multikorn Ambacht 30 MZ bevat zout!

Decoratie

990 g   Wit Maanzaad (3 g per stuk)
Zacht Kleinbrood met Multikorn Ambacht 30MZ

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Voor een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 25°C.
Direct afwegen 1500 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Decoreren met Wit Maanzaad.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 10 minuten.

Uitkomst 330 stuks