Wortelbrood
Wortelbrood
Recept
7.500 g | 75 % | volkorentarwemeel | } 100% |
2.500 g | 25 % | tarwebloem | } |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
600 g | 6 % | gist | |
6.000 g | 60 % | water | |
1.500 g | 15 % | Maestro Vruchten | |
500 g | 5 % | honing |
Vulling
5.000 g | 50 % | winterwortel * | |
2.000 g | 20 % | Halve Amandel 27/30 | |
3.000 g | 30 % | rozijnen |
* Julienne gesneden
Decoratie
280 g | Calif. Amandel Schaafsel (10 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1000 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Vormen en decoreren met Amandelschaafsel.
In ronde casinoblikken (lampion) leggen.
Narijs 50 minuten.
Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 28 stuks