Winter Wonder met Parade Oliebol Krokant
Winter Wonder met Parade Oliebol Krokant
Recept
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } 100% |
5.000 g | 50 % | Parade Oliebol Krokant | } |
1.000 g | 10 % | gist | |
120 g | 1.2 % | bakkerszout | |
5.600 g | 56 % | water | |
1.500 g | 15 % | Maestro Boterstol |
Vulling
9.000 g | 90 % | rozijnen | |
2.000 g | 20 % | Amarenen Kersen | |
1.500 g | 15 % | kaneelgranules | |
2.000 g | 20 % | bitterkoekjes (klein) |
Afwerking
325 g | Ovex Liquide (5 g per stuk) |
Decoratie
780 g | amandelschaafsel (12 g per stuk) | ||
130 g | Mont Blanc (2 g per stuk) |
Werkwijze
Kneed aanvankelijk een vrij stevig deeg met 50% water.Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 500 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Opbollen.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met amandelschaafsel en in pie-plates leggen.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 35 minuten.
Na het afkoelen decoreren met Mont Blanc.
Uitkomst 65 stuks