Winter Boterkoek
Winter Boterkoek
Recept 1
1.100 g | patent tarwebloem | |
1.000 g | boter | |
900 g | basterdsuiker | |
50 g | Citroenrasp | |
50 g | ei | |
10 g | bakkerszout |
Recept 2
1.500 g | Maestro Cake | |
750 g | boter | |
750 g | ei | |
600 g | Arabesque Lait 34 * | |
30 g | anijszaad |
* vloeibaar
Vulling
800 g | Arabesque Lait 34 | |
400 g | slagroom | |
5 g | anijs (gemalen) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Uitrollen tot een dikte van 5 mm en leg dit in een plaat van 60 x 40 cm.
Voor de cake alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur mengen,
4 tot 6 minuten in de eerste versnelling. Soortelijk gewicht 900 gram/liter.
Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 130°C.
Baktijd 60 minuten.
Voor de ganach de slagroom met het gemalen anijszaad koken.
Zodra de massa kookt de pan van het vuur halen.
Meng de Arabesque met een spatel door de massa.
Eventueel met een staafmixer mengen om meer glans te verkrijgen.
Na het afkoelen decoreren met de ganach, koelen en in de gewenste maat snijden (b.v. 2 x 7,5 cm).
Uitkomst 160 stuks