Weense Koffie-bar
Weense Koffie-bar
Recept
1.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
1.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
200 g | 10 % | gist | |
600 g | 30 % | ei | |
320 g | 16 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling
800 g | 40 % | rozijnen | |
1.200 g | 60 % | suikerchips | |
600 g | 30 % | boter |
Decoratie
165 g | Amandelstukjes (15 g per stuk) | ||
165 g | greinsuiker P2 (15 g per stuk) |
Werkwijze
Van het water, ei, gist en bloem een zetsel maken.Zetselrijs 20 minuten.
Vervolgens met de rest van de grondstoffen een glad deeg vormen.
Het deeg gedurende 20 minuten laten rijzen.
Boter met een stuifje bloem in kleine stukjes hakken en mengen met de suikerchips.
Daarna de rozijnen en het mengsel van suikerchips en boter luchtig doorwerken.
Er is nu een slap deeg ontstaan.
Afwegen 500 gram voor lange pie-plates (30 x 8 cm).
De pie-plates goed vet smeren met Carlo.
Het deeg vormen, in de pie-plates leggen en bestrijken met ei.
Bestrooien met 15 gram Amandelstukjes en 15 gram greinsuiker.
Narijs 40 minuten.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 25 minuten.
Uitkomst 11 stuks