Vuurvreter Plaat
Vuurvreter Plaat
Recept
1.200 g | 100 % | Fiesta Picante * | |
36 g | 3 % | gist | |
660 g | 55 % | water |
* Fiesta Picante bevat zout!
Afwerking
120 g | Harissa |
Vulling
500 g | gehakt half/half | ||
200 g | ei | ||
80 g | Lebanese Baharat |
Decoratie
300 g | rode paprika | ||
200 g | groene paprika | ||
400 g | cherry tomaatjes | ||
240 g | rode ui | ||
20 g | knoflook (vers) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Stukken afwegen van 1800 gram voor een bakplaat van 60 x 40 cm.
Vormen als een brood en op een geoliede bakplaat leggen.
Rijstijd 60 minuten.
Met geoliede handen het deegstuk gelijkmatig uitdrukken over de gehele bakplaat.
De harissa over de deegplak verdelen.
Het gehakt in banen opspuiten en hierover de groente verdelen.
Narijs 60 minuten.
Bakken met iets stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 30 minuten.
Uitkomst 1 plaat (60x40 cm)
Eventueel bestrooien met gehakte verse koriander.
Stukken snijden in de gewenste grootte.