Recepten Recepten

Vuurvreter Plaat

Recept

1.200 g 100 % Fiesta Picante *
36 g 3 % gist
660 g 55 % water

* Fiesta Picante bevat zout!

Afwerking

120 g   Harissa

Vulling

500 g   gehakt half/half
200 g   ei
80 g   Lebanese Baharat

Decoratie

300 g   rode paprika
200 g   groene paprika
400 g   cherry tomaatjes
240 g   rode ui
20 g   knoflook (vers)
Vuurvreter Plaat

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Stukken afwegen van 1800 gram voor een bakplaat van 60 x 40 cm.
Vormen als een brood en op een geoliede bakplaat leggen.
Rijstijd 60 minuten.
Met geoliede handen het deegstuk gelijkmatig uitdrukken over de gehele bakplaat.
De harissa over de deegplak verdelen.
Het gehakt in banen opspuiten en hierover de groente verdelen.
Narijs 60 minuten.

Bakken met iets stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 30 minuten.

Uitkomst 1 plaat (60x40 cm)

Eventueel bestrooien met gehakte verse koriander.
Stukken snijden in de gewenste grootte.