Vruchtenspelt
Vruchtenspelt
Recept
9.000 g | 90 % | Panovite Spelt Licht * | } 100% |
1.000 g | 10 % | roggebloem | } |
200 g | 2 % | gist | |
50 g | 0.5 % | bakkerszout | |
6.500 g | 65 % | water | |
400 g | 4 % | Amore Rustique | |
200 g | 2 % | Protea |
* Panovite Spelt Licht bevat zout!
Vulling
7.500 g | 75 % | Muesli Melange |
Decoratie
820 g | Zonnebloempitten (20 g per stuk) | ||
410 g | honing (10 g per stuk) |
Werkwijze
De Muesli Melange ca. 30 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.Kneed het deeg met 55% water.
Voor een goede vochtopname iets langer in de eerste versnelling draaien.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 25°C.
Direct de vulling doorwerken.
Bulkrijs 45 minuten.
Afwegen 600 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Oppunten en decoreren en tussen deegkleedjes laten rijzen.
Narijs ca. 60 minuten.
Op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten .
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 35 minuten.
Direct na het bakken de scheuring instrijken met honing.
Uitkomst 41 stuks