Vruchtenspelt
Vruchtenspelt
Voordeeg
1.000 g | 10 % | Amore Melange | |
1.000 g | 10 % | water |
Recept
9.000 g | 90 % | Panovite Spelt Licht * | } 100% |
1.000 g | 10 % | roggebloem | } |
100 g | 1 % | gist | |
50 g | 0.5 % | bakkerszout | |
6.500 g | 65 % | water | |
200 g | 2 % | Claro Protea |
* Panovite Spelt Licht bevat zout!
Vulling
7.500 g | 75 % | Muesli Melange |
Decoratie
860 g | Zonnebloempitten (20 g per stuk) | ||
430 g | honing (10 g per stuk) |
Werkwijze
Meng de ingrediënten van het voordeeg.Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.
De Muesli Melange ca. 30 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.
Kneed het deeg inclusief het voordeeg met 55% water.
Voor een goede vochtopname iets langer in de eerste versnelling draaien.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 25°C.
Direct de vulling doorwerken.
Bulkrijs 90 minuten.
Afwegen 600 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Oppunten en decoreren en tussen deegkleedjes laten rijzen.
Narijs ca. 60 minuten.
Op geperforeerde platen of inschietapparaten zetten .
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 35 minuten.
Direct na het bakken de scheuring instrijken met honing.
Uitkomst 43 stuks