Vruchtenbroeder met Maestro Boterstol
Vruchtenbroeder met Maestro Boterstol
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
800 g | 8 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
6.200 g | 62 % | water | |
3.000 g | 30 % | Maestro Boterstol |
Vulling
10.000 g | 100 % | zuidvruchten |
Vulling 2
3.750 g | Perla met Ei | ||
3.750 g | Advocaat 14% |
Afwerking
4.000 g | Dip Advocaat Smaak | ||
500 g | greinsuiker P2 |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Zuidvruchten direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 150 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Bollen uitrollen tot een diameter van 16 cm doorsnede.
De vulling aanmaken tot een spuitbare massa.
Op de onderplak tot 1 cm van de rand 75 gram vulling spuiten.
Bovenplak erop leggen en de randen goed aandrukken.
Strijken met ei of Ovex Liquide.
Narijs 40 minuten.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 25 minuten.
Na het bakken afwerken met Dip Advocaat Smaak en groen gekleurde greinsuiker P2.
Uitkomst 100 vruchtenbroeders.