Voorgebakken Stokbrood met Panovite Baguette
Voorgebakken Stokbrood met Panovite Baguette
Recept
10.000 g | 100 % | Panovite Baguette * | |
300 g | 3 % | gist | |
5.600 g | 56 % | water |
* Panovite Baguette bevat zout!
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 125 gram.
Puntrijs 30 minuten.
Opmaken en op een niet te warme plaats laten rijzen.
Afbakken met stoom in een oven die ca. 30°C lager staat dan wanneer normaal stokbrood gebakken wordt.
Baktijd afhankelijk van het deeggewicht 15 tot 18 minuten.
De broden mogen niet of nauwelijks kleuren.
Na het bakken snel afkoelen.
Verpakken in plastic en invriezen.
De stokken moeten een formaat hebben dat is afgestemd op de grootte van een huishoudoven.
Maak daarom halve eenheden, dat wil zeggen stokjes van 125 gram.
Uitkomst 125 stokjes.
Voor het gebruik eventueel ontdooien en afbakken in een oven van 220°C gedurende 10 minuten.
Van dit recept is ook Petit Pain te maken.
Als de broodjes te los zijn de puntrijs iets terug nemen.