Volkorenbrood
Volkorenbrood
Voordeeg
1.000 g | 10 % | Amore Melange | |
1.000 g | 10 % | water |
Recept
10.000 g | 100 % | volkorentarwemeel | |
160 g | 1.6 % | bakkerszout | |
100 g | 1 % | gist | |
8.500 g | 85 % | water |
Werkwijze
Meng de ingrediënten van het voordeeg.Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.
Kneed het deeg inclusief het voordeeg met 65% water.
Voor een goede vochtopname iets langer in de eerste versnelling draaien.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
Deegtemperatuur 25°C.
Bulkrijs 90 minuten.
Afwegen 540 gram.
Puntrijs (los oppunten) 30 minuten.
Opmaken en tussen kleedjes laten rijzen of in de met roggebloem bestoven mandjes leggen.
Narijs ca. 60 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 35 minuten.
Uitkomst 38 stuks