Voetbalkoek
Voetbalkoek
Recept
2.000 g | Kanomix | |
200 g | patent tarwebloem | |
750 g | boter | |
150 g | ei | |
80 g | Citroenrasp | |
8 g | bakkerszout |
Afwerking
160 g | Ovex Liquide |
Decoratie
210 g | Decor Tarwegries (2 g per stuk) * |
* Oranje gekleurd
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 4 mm.
Plakjes uitsteken van 8 cm doorsnede.
Strijken met Ovex Liquide en vervolgens in de gekleurde Decor Tarwegries drukken.
Stempelen met de voetbalsteker.
Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatie oven 150°C.
Baktijd 17 minuten.
Uitkomst 105 stuks