Vlindertaart
Vlindertaart
Fonceerdeeg
800 g | Hardewenerdeeg met Kanomix |
Vulling 1
1.500 g | Frangipane met Perla Amandelpan |
Recept
400 g | Rolbeslag Choco met Moscamix | |
400 g | Rolbeslag met Moscamix |
Vulling 2
800 g | Aardbeien Bavaroise met Zeesan Aardbei | |
400 g | Citroen Bavaroise met Zeesan Lemon |
Afwerking
1.000 g | fruit | |
800 g | Paletta Spray Neutraal |
Werkwijze
Fonceer 10 vlaaipannen van 18 cm met 80 gram hardewenerdeeg en vul ze met 150 gram frangipane.Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 20 minuten.
De recepten voor het rolbeslag zijn voor platen van 40 x 60 cm.
Maak hiervan twee plakken van 20 x 60 cm.
Vul deze twee plakken met ieder 200 gram aardbeienbavaroise en rol deze stevig op.
Vul de andere twee plakken met ieder 200 gram citroenbavaroise en rol deze ook stevig op.
Na het koelen van de hardewenerbodems deze licht bol opstrijken met 80 gram aardbeibavaroise.
De rollen in stukken van 4,5 cm snijden en dan diagonaal doorsnijden.
Hiervan om en om 8 schijven op de aardbeienbavaroise plaatsen en invriezen.
Afwerking in het hart met vers fruit en afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Uitkomst 10 Lentebloemen.