Vlaaibonbons
Vlaaibonbons
Recept
500 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
500 g | 50 % | tarwebloem | } |
40 g | 4 % | gist | |
400 g | 40 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling
500 g | Fruitful Apricot * |
* In plaats van Frutafill Abrikoos kan men ook een andere Frutafill gebruiken.
Decoratie
100 g | Kruimeldeeg met Minuta VV |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 24°C.
Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
Opmaken als voor brood.
Deegrust 15 minuten.
Uitrollen op een dikte van 2 mm.
Met de achterkant van een steker (6 cm) indrukken.
De deegplak natmaken en hierop met een kleine ijsschep bolletjes Fruitful (10 gram) scheppen.
De bovenplak erop leggen en met de kartelsteker van 6 cm uitsteken.
Op platen met papier zetten.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met kruimeldeeg.
Narijs 15 minuten.
Oventemperatuur:
inschietoven 250°C.
Rotatie oven 230°C.
Baktijd ca. 5 minuten.
Uitkomst 50 stuks.
Voor een makkelijke verwerking de deegstukken ca. 30 minuten in de koelkast plaatsen.
Om uitbakken te voorkomen, zorg dat er geen lucht tussen de deegplakken aanwezig is.