Vlaai uit het vuistje
Vlaai uit het vuistje
Recept
500 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
500 g | 50 % | tarwebloem | } |
40 g | 4 % | gist | |
400 g | 40 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Vulling
1.440 g | Gele room met Maestro Creme Vanille | ||
1.440 g | Fruitful Red Fruit |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 24°C.
Opmaken als voor brood.
Deegrust 15 minuten.
Nogmaals opmaken als voor brood.
Deegrijs 5 minuten.
Uitrollen op een dikte van 3 mm.
Snij croissants van 10x20 cm (circa 60 gram)
Plaats dit deegstuk direct op een inschieter.
Na 15 minuten op de ovenvloer schieten.
Oventemperatuur 300°C.
Baktijd 2 à 3 minuten.
Na het koelen de breede kant schuin afsnijden zodat er een opening ontstaat.
Vullen met 60 gram Gele room en 60 gram Fruitful.
Uitkomst 24 stuks.