Viro's
Viro's
Recept
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } 100% |
5.000 g | 50 % | Vikorn 50 MZ * | } |
400 g | 4 % | gist | |
5.000 g | 50 % | water | |
500 g | 5 % | Exakt Goud Crème |
* Vikorn 50 MZ bevat zout!
Vulling
4.500 g | geraspte oude kaas |
Decoratie
1.600 g | Zonnebloempitten | ||
2.050 g | geraspte oude kaas |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 3200 gram.
Opmaken als voor brood.
Deeg 20 minuten in de koeling laten rusten.
Uitrollen tot een dikte van 3 mm (de plak dient dan ca. 40 x 120 cm te zijn).
900 gram oude kaas overstrooien en eventueel nog een vleugje extra peper er overheen.
De plak oprollen en de pil door zonnebloempitten rollen.
Stukken afsnijden van 80 gram.
De bovenkant in de geraspte kaas drukken ( ca. 8 gram).
Op met bakpapier beklede bakplaten zetten.
Narijs ca. 60 minuten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd ca. 12 minuten.
Uitkomst 256 stuks