Vikorn roosjes
Vikorn roosjes
Recept
5.000 g | 50 % | Vikorn 50 MZ * | } 100% |
5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
300 g | 3 % | gist | |
5.200 g | 52 % | water | |
300 g | 3 % | Gamma Extra |
* Vikorn 50 MZ bevat zout! Panomix Vikorn bevat zout!
Decoratie
263 g | roggebloem (1 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen max.1800 gram i.v.m. droge stof.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
- het plateau van de verdeelopboller licht smeren met Carlo.
Met de sluiting aan de onderkant, het bolletje op deegkleedjes laten rijzen.
Na 60 minuten narijs de bolletjes met de sluiting naar boven in beschuitdoppen leggen.
Bestuiven met roggebloem.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd ca. 20 minuten.
Na het bakken direct uit de beschuitdoppen verwijderen.
Uitkomst 263 stuks