Vijgen Fruitcake
Vijgen Fruitcake
Bodem
700 g | Hardewenerdeeg met V-Go! Vegan Cake * | |
300 g | Fruitful Apricot Jam |
* Kan ook met "normaal" hardewenerdeeg maar dan is het niet Vegan.
Recept
1.300 g | V-GO! Vegan Cake | |
550 g | water | |
150 g | bruine basterdsuiker | |
20 g | Speculaas Orenta | |
1 g | gemalen kruidnagel | |
1 g | gemalen nootmuskaat |
-
275 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling
200 g | Vruchtenmelange | |
200 g | krenten | |
200 g | gedroogde vijgenstukjes | |
100 g | cranberry stukjes | |
50 g | chiazaad |
Afwerking
100 g | chiazaad |
Decoratie
10 st | verse vijg | |
180 g | Fruitful Apricot Jam |
Werkwijze
Twee platen van ca. 60 x 20 cm beleggen met bakpapier en fonceren met hardewenerdeeg van 1,75 mm dikte.Bestrijken met Fruitful Apricot Jam.
Meng de V-Go! Vegan cake met water en kruiden gedurende 4 minuten in de eerste versnelling.
Voeg de olie toe en meng dit ca. 2 minuten mee.
Voeg op het laatst de vulling toe en draai dit goed mee, eventueel naspatelen.
Giet het beslag in de twee bakplaten, 1500 gram per plaat, op het deeg en strijk dit glad.
Bestrooi de bovenzijde met het chiazaad.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 35 minuten.
Na het afkoelen of invriezen snijden in twee banen van ca. 9 x 56 cm.
Deze banen in 15 stukken van ca. 3,7 cm snijden.
Decoreer met (verse) vijg en zet dit vast met een dopje Fruitful Apricot Jam.
Uitkomst 60 stuks