Very Peri Rondo
Very Peri Rondo
Bodem
2.000 g | Kanomix | |
900 g | boter | |
150 g | ei | |
80 g | Zeesan Forest Fruit |
Recept
900 g | Maestro Amandelspijs Ei | |
1.100 g | Fruitful Red Fruit |
Vulling
400 g | Zeesan Forest Fruit | |
500 g | Zeesan Curd/Yoghurt | |
1.100 g | water | |
1.000 g | Fruitful Red Fruit | |
2.750 g | slagroom |
Afwerking
225 g | Zeesan Forest Fruit | |
325 g | slagroom | |
75 g | blanke stroop | |
450 g | ColdJel Neutraal | |
325 g | Arabesque Blanc 29 |
Decoratie
475 g | bosvruchten | |
40 g | Arabesque Blanc 29 |
Werkwijze
Voor de bodem met alle grondstoffen een deeg zetten.Het deeg terug koelen en daarna doorwerken.
Uitrollen tot een dikte van 3,5 mm, steek plakken van 9 cm doorsnede.
Leg de plakken in gangmakerringen van 8 x 2,5 cm zodat er een kleine opstaande rand ontstaat.
Meng de Fruitful Red Fruit met de Maestro Amandelspijs met Ei.
Spuit ca. 20 gram op het deeg
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatie oven 160°C.
Baktijd ca. 16 minuten.
Meng de Zeesan Forest Fruit, Zeesan Curd/Yoghurt met het water tot een gladde massa.
Voeg de Fruitful Red Fruit toe en meng goed zodat de bosvruchten iets verkleind worden,
kan eventueel ook met de staafmixer. Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Spuit bollen op de bodems en vries het geheel in na het geleren.
Afwerking/Glacage: meng slagroom met Zeesan Forest Fruit, voeg blanke stroop en Coldjel Neutraal toe.
Laat dit ca. 10 minuten wellen, verwarm daarna in de magnetron tot ca. 60°C.
Verwarm de Arabesque Blanc 29. Meng beide massa's goed, bij voorkeur met een staafmixer.
Breng eventueel op de gewenste kleur (met iets blauw en paarsrood).
Giet de glacage door een bolzeef om luchtbellen en eventuele klontjes te verwijderen.
De Very Peri Rondo's kunnen direct door de glacage, van 45°C gehaald worden.
Het recept is voor 96 stuks maar handiger is om een grotere hoeveelheid te maken.
De glacage die overblijft kan opnieuw gebruikt worden en kan zeker 21 dagen bewaard worden in de koeling.
Breng een witte chocolade decoratie aan (spuit een lijntje chocolade voor de Rondo's en blaas met een
luchtpistool "druppels"chocolade op de Rondo) en decoreren met verse bosvruchten.
Uitkomst 96 stuks