Valentijnstaart
Valentijnstaart
Recept
1.000 g | Moscalux | |
800 g | ei | |
100 g | water |
Vulling
200 g | Zeesan Strawberry | |
200 g | Zeesan Curd/Yoghurt | |
650 g | water | |
200 g | Fruitful Strawberry | |
1.400 g | slagroom |
Trempeer
300 g | Trempeerlikeur met Gel |
Afwerking
300 g | Bianca | |
300 g | castorsuiker | |
300 g | water | |
300 g | castorsuiker | |
75 g | Zeesan Strawberry | |
2 g | Paars/Rood E122 |
Decoratie
125 g | Maro 1:3 Rol | |
250 g | korstsuiker |
Werkwijze
Meng de Moscalux, ei en water.Draaitijd minimaal 8 minuten, in ca. 6 minuten hogere en 2 minuten lagere versnelling.
Verdeel het beslag over 10 taartpannen van 20 centimeter.
Oventemperatuur ca. 180°C.
Baktijd ca. 21 minuten.
Meng Zeesan Curd/Yoghurt, Zeesan Strawberry en water tot een gladde massa,
voeg Fruitful Strawberry toe. Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
De taartjes 2 x doorsnijden en trempeer de tussenlaag en bovenzijde met Trempeerlikeur met Gel, vervolgens vullen met de bavarois.
Klop de Bianca, warm water, Paarsrood en de suiker tot een luchtig schuim.
Meng de Zeesan Aardbei met het tweede deel suiker en voeg dit toe aan het luchtige schuim.
Maskeer de taartjes grof met het aardbeienschuim.
Vervolgens het schuim afbranden met een gasbrander.
Wrijf de kleurstof Paarsrood door de korstsuiker/Glansuiker
(1 gram kleurstof op 1 kg Korstsuiker), zet de taartjes hiermee aan.
Plaats als finishing touch een rood marsepein hart op het taartje.
Uitkomst 10 stuks.