ValentijnsStuk
ValentijnsStuk
Recept
800 g | Maestro Moscovisch | |
800 g | ei |
Vulling 1
1.200 g | Zeesan Tiramisu | |
1.500 g | water | |
5.250 g | slagroom | |
300 g | Choco kapsel met Maestro Moscovisch * |
* In blokjes van 1 cm in het vierkant
Trempeer
400 g | Trempeerlikeur met Gel * |
* met koffielikeur en/of oploskoffie
Afwerking
600 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder | |
1.215 g | Chocoglazuur | |
2.025 g | slagroom |
Decoratie
325 g | Maro 1:2 Rol | |
54 st | chocoladestaafjes (2 st per stuk) |
Werkwijze
Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur opkloppen,8 minuten in de hoogste en 2 minuten in de middelste versnelling.
Soortelijk gewicht 350 g/l.
Twee plakken van 60x80 a 800 gram.
Oventemperatuur:
Inschietoven 260°C.
Rotatieoven 240°C.
Baktijd 4-8 minuten.
Direct koelen en het kapsel op maat snijden.
Vulling:
Meng de Zeesan Tiramisu met het water tot een gladde massa.
Spatel vervolgens de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Als laatste de blokjes chocoladekapsel doorroeren.
Trempeer de bovenste laag kapsel met koffie trempeerlikeur.
Maskeer de bovenzijde met Creme au Beurre.
Altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Na het koelen de chocoglazuur aanbrengen en snijden in stukken van 19 x 8.5 cm.
Decoreren met 5 rozetten slagroom, 2 rode hartjes en 3 chocoladestaafjes.
Uitkomst 27 stuks