Vaderdag Donkerbier Tulband
Vaderdag Donkerbier Tulband
Recept
750 g | Maestro Cake | |
375 g | boter | |
375 g | ei |
Vulling
90 g | Rap | |
225 g | donker bier |
Afwerking
150 g | ColdJel Neutraal | |
5 g | Wigo Compound Caramel |
Decoratie
100 g | Hardewenerdeeg met Kanomix | |
50 g | Dip Choco |
Werkwijze
Meng alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur gedurende 5 minuten in de 1e versnelling met de vlindergard.Soortelijk gewicht 850 - 900 gram/liter.
Meng de Rap met het donker bier 1 minuut op stand 2 (hobart) en laat de vulling even opstijven voor de verwerkbaarheid.
Vul de gesmeerde tulbandvormen met 300 gram beslag.
Spuit hierop met een platte gladde spuit een platte ring van 30 gram vulling.
Spuit hierop 100 gram cakebeslag die de vulling bedekt.
Spuit nogmaals een platte ring van 30 gram vulling.
Spuit nogmaals 100 gram cakebeslag die de vulling bedekt.
Spuit als laatste nog een ring van 40 gram vulling in het beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd ca. 60 minuten.
Afgeleren met ColdJel Neutraal gemengd met Wigo Compound Caramel.
Het hardewenerdeeg uitrollen tot een dikte van 3 mm.
Snorretjes uitsteken en een satéprikker onder het koekje plaatsen.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 180°C.
Baktijd 15 minuten.
Koekjes bestrijken of dippen in de Dip Choco en in de caketulband prikken.
Eventueel decoreren met dopjes Cremé au Beurre en wat verschillende soorten noten.
Uitkomst 3 stuks