Tulboog
Tulboog
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
1.000 g | 10 % | gist | |
4.500 g | 45 % | water | |
1.500 g | 15 % | ei | |
2.000 g | 20 % | Exakt Boter | |
500 g | 5 % | Cramix Goud | |
300 g | 3 % | Amore Fruit | |
100 g | 1 % | Zedomals Crème |
Vulling 1
6.500 g | 65 % | rozijnen | |
4.500 g | 45 % | Muesli Melange | |
1.500 g | 15 % | suikernibs C30/P3 |
Decoratie
1.080 g | amandelschaafsel (10 g per stuk) |
Afwerking
7.560 g | Fruitful Apricot Jam (70 g per stuk) | ||
4.320 g | Dip Neutraal (40 g per stuk) |
Werkwijze
Tulbandvormen invetten en decoreren met amandelschaafsel.Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
De vulling direct doordraaien.
Bulkrijs 45 minuten.
Afwegen 600 gram.
Opbollen en in de geprepareerde tulbandvormen leggen.
Narijs 65 minuten.
Voor het bakken een deksel op de vormen plaatsen.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 28 minuten.
Na het bakken direct lossen en laten afkoelen.
Doorsnijden en abrikoteren.
Na het aandrogen de snijkant door de Dip halen.
Uitkomst 108 stuks (half)