Tulband Valentijn
Tulband Valentijn
Recept
3.500 g | Fantasy RedVelvet Cake | |
1.600 g | boter | |
1.600 g | ei | |
300 g | karnemelk * | |
200 g | suiker |
* Kan eventueel worden vervangen door water.
Afwerking
500 g | ColdJel Neutraal (50 g per stuk) |
Decoratie
150 g | Arabesque Blanc 29 (15 g per stuk) * | |
150 g | Dip Neutraal (15 g per stuk) | |
120 st | Marsepein hartje (12 st per stuk) |
* Eventueel iets goud gekleurd
Werkwijze
Meng alle grondstoffen gedurende 8 minuten in de laagste versnelling met de vlindergard.Soortelijk gewicht 850 gram/liter.
De gesmeerde tulbandvorm (18 x 10 cm) vullen met 700 gram beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 50 minuten.
Na afkoelen invriezen.
Afgeleren met ColdJel Neutraal, de rand aanzetten met stukjes Arabesque Blanc 29.
Decoreren met de Marsepein hartjes welke zijn vast gezet met Dip Neutraal.
Klein beetje overstrooien met stukjes Arabesque Blanc 29.
Uitkomst 10 stuks