Tsoureki met Panomix Vienna
Tsoureki met Panomix Vienna
Recept
2.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
2.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
280 g | 7 % | gist | |
1.440 g | 36 % | water | |
400 g | 10 % | ei | |
200 g | 5 % | suiker |
* Panomix Vienna bevat zout!
Decoratie
156 g | Calif. Amandel Schaafsel (6 g per stuk) | ||
78 g | greinsuiker P2 (3 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 28°C.
Afwegen 2400 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
Bolrijs 20 minuten.
De bolletjes als puntjes vormen en langrollen 30 cm.
Drievlechten vormen.
Strijken met Ovex Liquide en bestrooien met Amandelschaafsel en suikernibs P2.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 20 minuten.
Uitkomst 26 tsoureki's.