Truffel Schnitt
Truffel Schnitt
Rolbeslag
2.000 g | Rolbeslag met Sachermix |
Vulling 1
600 g | Fruitful Raspberry Jam |
Trempeer
300 g | Trempeerlikeur met Gel |
Vulling 2
300 g | Zeesan Neutraal | |
600 g | Minuta VV | |
1.200 g | water * | |
1.200 g | chocolade callets ** | |
3.000 g | slagroom |
* ca. 40°C
** C811 Callebaut
Afwerking
10 g | Mont Blanc cacao |
Decoratie
280 g | slagroom (10 g per stuk) | |
280 g | ananas | |
140 g | choco decor |
Werkwijze
Beleg vier Fruit Carre bakplaten van 60 x 20 cm met siliconenpapier.Plaats een plak chocolade kapsel in de bakplaat en bestrijk deze met de Fruitful Raspberry Jam.
De tweede plak erop plaatsen en tremperen.
Meng de Minuta VV, Zeesan Neutraal en het water 40°C tot een gladde homogene massa.
Meng de gesmolten chocolade ca. 40°C erdoor.
Spatel de voor 75% geslagen slagroom er in twee gedeeltes door.
De vulling op het kapsel scheppen en aan de bovenzijde golven met een grote krabber.
Altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Overstrooien met Mont Blanc Cacao en snijden in stukken van 8.5 x 20 cm.
Decoreren met een gladde dop slagroom een stukje ananas en een choco decor.
Uitkomst 28 stuks