Tropical Green
Tropical Green
Recept
550 g | Moscalux | |
550 g | ei | |
11 g | pandan |
Vulling
1.125 g | slagroom | |
225 g | Zeesan Neutraal | |
225 g | Macaronmix Kokos | |
390 g | water (100°C) |
Afwerking
750 g | Crème au Beurre met Cremo B Poeder | |
1.200 g | Maro 1:3 Rol Groen | |
200 g | Dip Choco | |
150 g | gebruneerde kokos |
Decoratie
56 g | chocolade krullen (1 g per stuk) | |
56 st | klapperkoekje (1 st per stuk) |
Werkwijze
Moscalux, ei en pandan mengen en gedurende 4 minuten in de hoogste versnelling opkloppen, 6 kloppen in de tweede versnelling, 1 minuut in de laagste versnelling nadraaien. Soortelijk gewicht 350-400 g/l.Met het gebaksframe en afstrijker 4,5 cm plakken maken van 275 gram per stuk.
Oventemperatuur:
Inschietoven 260°C.
Rotatieoven 230ºC
Baktijd 4 minuten (stomen bij het inschieten en bakken met de schuif open).
Meng de kokos en water (100°C), laten afkoelen tot ca. 30ºC.
Meng de Zeesan Neutraal erdoor.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Strijk de bavaroise op de gebakken plakken en rol deze strak op.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Maskeer de rollen met de Crème au Beure.
Rol de Maro 1:3 Rol Groen uit tot een dikte van 2 mm en maak hier een reliëf in.
Rol de gemaskeerde rollen strak in de marsepein.
Snijd plakken van 3,5 cm.
De onderkant iets doorhalen met Dip Choco en aanzetten met gebruneerde kokos.
Afwerken met een rozet Crème au beurre, klapperkoekje en een chocolade krul.
Uitkomst 56 stuks