Recepten Recepten

Toffee Pecan Roll

Recept deel 1

700 g   water
675 g   suiker
500 g   Bianca

Recept deel 2

400 g   Amandelprogres
160 g   Maestro Creme Vanille
160 g   pecangruis

Decoratie

160 g   gehakte pecannoten

Recept 2

700 g   Gletscher Fondant
400 g   suiker
600 g   slagroom
300 g   Arabesque Blanc 29
10 g   bakkerszout

Vulling

200 g   gehakte pecannoten

Recept 3

800 g   water
300 g   suiker
250 g   Minuta Tom P
250 g   Bianca
1.500 g   slagroom
Toffee Pecan Roll

Werkwijze

De Bianca met het water opkloppen tot een redelijk luchtig schuim, vervolgens de suiker toevoegen.
Draai het geheel mooi stevig en iets taai in de tweede versnelling gedurende 5-8 minuten.
De Amandelprogres mengen met de Maestro Creme Vanille en het pecangruis en door het schuim spatelen.

Het schuim op 4 platen (60 x 40) met siliconenpapier scheppen en uitstrijken tot een dikte van ca. 1 cm.
Dit gaat ook erg makkelijk m.b.v. het rationeel banketframe. Het rationeel banketframe op silliconenpapier plaatsen en
met behulp van afstrijker 4 cm het schuim verdelen en gladstrijken.
De plakken decoreren met gehakte pecannoten.

Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 25 minuten.

Na het bakken de plakken invriezen.

Recept 2: Breng de Gletscher Fondant aan de kook.
Voeg de suiker toe en verhit het geheel totdat het mooi goudbruin kleurt.
Roer tijdens het kleuren de massa af en toe door en zorg ervoor dat de randen van de pan schoon blijven.

Kook de slagroom en voeg dit in gedeeltes toe aan de gebrande suikermassa.
Zeker in het begin kleine beetjes, draag beschermende kleding, ook b.v. ovenhandschoenen.
Als alle slagroom is vermengd en de massa niet meer borrelt kan de Arabesque Blanc 29 en het zout worden doorgemengd.
Verwerken op kamertemperatuur, de karamel is ca. 6 weken afgesloten te bewaren in de koelkast

Draai de gebakken schuimplak om op een vel papier, verwijder het silliconenpapier.
Bestrijk de plak met de karamel en bestrooi met de gehakte pecannoten.

Meng de Bianca, Minuta Tom P en het water, klop dit luchtig in de hoogste versnelling met een garde gedurende 5 minuten.
Spatel hierdoor de opgeklopte ongezoete slagroom. Verdeel 775 gram over iedere schuimplak en rol het geheel strak op.
Plaats de rol in de vriezer, eventueel op een stokkenplaat om ze mooi rond te houden.

Snijd iedere rol in drie stukken en verkoop de ijsrollen via de diepvriezer.
Adviseer uw klant dan ook dat dit een ijsrol is en ook zodanig geconsumeerd wordt.

Uitkomst 12 stuks