Timpini
Timpini
Recept
1.000 g | 100 % | tarwebloem | |
60 g | 6 % | gist | |
20 g | 2 % | bakkerszout | |
600 g | 60 % | water | |
100 g | 10 % | Maestro Vruchten | |
50 g | 5 % | Cramix Goud | |
10 g | 1 % | anijs (gemalen) |
Vulling 1
800 g | 80 % | rozijnen | |
20 g | 2 % | anijszaad |
Vulling 2
660 g | Perla Amandelpan (15 g per stuk) |
Afwerking
70 g | Ovex Liquide |
Decoratie
176 g | Calif. Amandel Schaafsel (4 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.Niet te lang kneden.
Deegtemperatuur 24°C
Direct de vulling doorwerken.
Het deegstuk opmaken als brood.
Na enige rijs uitrollen op 4 mm en banen snijden van 10 cm breed.
De vulling op de banen spuiten, het deeg nat maken en dicht vouwen.
Snijden op 10 cm en strijken met Ovex Liquide eventueel decoreren met amandelschaafsel.
Narijs 65 minuten.
Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 8 minuten.
Uitkomst 44 stuks