Taart op Maat Perzik
Taart op Maat Perzik
Fonceerdeeg
2.200 g | Kanomix | |
1.000 g | boter | |
250 g | tarwebloem | |
150 g | ei | |
70 g | Citroenrasp | |
10 g | bakkerszout |
Recept
3.500 g | Vero Plaatcake | |
1.750 g | water | |
1.750 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling 1
700 g | Zeesan Neutraal | |
875 g | water | |
3.500 g | slagroom |
Vulling 2
4.200 g | Gele room met Maestro Creme Vanille |
Afwerking
4.200 g | perzik | |
560 g | Paletta Spray Abrikoos |
Decoratie
240 g | aalbessen | |
420 g | choco decor (15 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken en uitrollen op 2,5 mm.
Vlaaipan van 18 cm fonceren, gebruik ca. 130 gram deeg per taart.
Meng de ingrediënten van het recept gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder tot een glad beslag.
De gefonceerde vorm vullen met 250 gram beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 170°C
Baktijd 30 minuten.
Meng de Zeesan Neutraal met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Spuit 10 rozetten op de rand van de taart.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
De geleroom in het midden van de bevroren taart spuiten.
Verdeel de perzikschijfjes over de room en het geheel afgeleren.
Decoreren met kleine takjes aalbessen en 5 stuks chocolade decor.
Uitkomst 28 stuks