Taart op Maat Cappuccino
Taart op Maat Cappuccino
Fonceerdeeg
2.200 g | Kanomix | |
1.000 g | boter | |
250 g | tarwebloem | |
150 g | ei | |
70 g | Citroenrasp | |
10 g | bakkerszout |
Recept
3.500 g | Vero Plaatcake | |
1.750 g | water | |
1.750 g | Muffinolie * |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling 1
700 g | Zeesan Neutraal | |
875 g | water | |
3.500 g | slagroom |
Vulling 2
500 g | Zeesan Cappuccino | |
625 g | water | |
2.500 g | slagroom |
Afwerking
700 g | kapselblokjes |
Decoratie
140 st | chocoladestokje (5 st per stuk) | |
280 st | chocolade mokka bonen (10 st per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken en uitrollen op 2,5 mm.
Vlaaipan van 18 cm fonceren, gebruik ca. 130 gram deeg per taart.
Meng de ingrediënten van het recept gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder tot een glad beslag.
De gefonceerde vorm vullen met 250 gram beslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 170°C
Baktijd 30 minuten.
Meng de Zeesan Neutraal met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Spuit 10 rozetten op de rand van de taart.
Meng de Zeesan Cappuccino met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Schep een grote bol bavaroise in het midden van de taart.
Verdeel de kapselblokjes op de bol en dezel licht overstuiven met cacao.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Decoren met chocolade mokka bonen en chocoladestaafjes .
Uitkomst 28 stuks