Sweet Potato Pie
Sweet Potato Pie
Recept
1.000 g | Kanomix | |
115 g | Multikorn Ambacht 25 MZ * | |
450 g | boter | |
50 g | ei | |
50 g | water | |
40 g | Citroenrasp |
* Multikorn Ambacht 25 MZ bevat zout! bevat zout
Vulling
2.000 g | zoete aardappel | |
210 g | suiker | |
70 g | Koudbindmiddel | |
100 g | Maestro Creme Vanille | |
210 g | honing | |
300 g | ei | |
240 g | boter * |
* gesmolten
Afwerking
400 g | Paletta Spray Neutraal |
Decoratie
465 g | macadamia noten (15 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Het deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Uitrollen tot een dikte van 3 mm.
Fonceer de pie-plates (doorsnede 10 cm) met het deeg.
Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van ca. 1,5 cm.
Blancheer deze blokjes 5 minuten in kokend water, afgieten en laten afkoelen.
De overige ingrediënten gedurende 5 minuten met een garde in de 2e versnelling gladdraaien.
Spatel de afgekoelde zoete aardappelblokjes door het beslag.
Vul de gefonceerde pie-plates met 100 gram vulling.
Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatieoven 170 °C.
Baktijd ca. 35 minuten.
Na het bakken afgeleren met Paletta Spray Neutraal en decoreren met gebruneerde stukjes macadamianoten.
Uitkomst 31 stuks