Super Sinas Schnitt
Super Sinas Schnitt
Recept
1.000 g | Moscalux | |
1.000 g | ei | |
25 g | Citroenrasp |
Vulling
400 g | Zeesan Blood Orange | |
500 g | water | |
2.000 g | slagroom | |
80 g | Gel Triple Sec 50% |
Decoratie
600 g | Paletta Spray Abrikoos |
Werkwijze
Doe eerst de eieren en Citroenrasp in het bekken, daarna de Moscalux, het geheel in de laagste versnelling door elkaar mengen.Het beslag opkloppen in de planeetmenger.
Draaitijd minimaal 8 minuten, verdeeld in ca. 6 minuten hogere en 2 minuten lagere versnelling.
Baktijd 6 minuten, dikte 4 mm.
Oventemperatuur ca. 220°C.
Uitkomst 4 plakken van 60 x 35 cm 450 gram.
Meng de Zeesan Blood Orange, Gel Triple Sec 50 % met het water tot een gladde massa.
Spatel 1/3 deel van de slagroom die voor 75 % is opgeklopt erdoor en vervolgens de rest.
800 gram vulling per dunne plak rol beslag, strak oprollen en koelen.
Bavaroise eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
Afwerking:
De buiten kant van de rol in twee dunne lagen afgeleren met Paletta Abrikoos.
De rol in drie stukken snijden en decoreren met sinaasappel, kiwi en aardbeien, daarna afgeleren met Paletta Abrikoos.
Uitkomst 12 super sinas schnitten.