Suikerlatjes
Suikerlatjes
Recept
1.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
1.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
100 g | 5 % | gist | |
840 g | 42 % | water |
* Panomix Vienna bevat zout!
Doortoeren
800 g | 40 % | korstboter/margarine |
Decoratie
300 g | basterdsuiker | ||
300 g | Glanssuiker Grof |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een koel deeg vormen.Direct de korstboter doortoeren.
Toeren 4 x in vieren.
Het deeg vrijwel direct afwerken.
Het deeg uitrollen tot een dikte van 2 mm.
Snijden in stukken van 3 x 9 cm (ca. 15 gram).
Strijken met ei en decoreren met een mengsel van basterd en glanssuiker.
Oventemperatuur 190°C aflopend.
Baktijd 35 minuten.
De laatste 5 minuten de schuif open.
Uitkomst 256 stuks