Stroopwafelbolletje
Stroopwafelbolletje
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
500 g | 5 % | gist | |
180 g | 1.8 % | bakkerszout | |
5.400 g | 54 % | water | |
1.500 g | 15 % | Exakt Goud | |
500 g | 5 % | Exakt Goud Crème |
Vulling
4.920 g | gehakte stroopwafels (15 g per stuk) |
Afwerking
1.640 g | schenkstroop (5 g per stuk) | ||
656 g | Mont Blanc (2 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Direct afwegen 1650 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Verdelen en vormen.
Narijs 50 minuten, direct na de narijs indrukken met een bal.
Vullen met de gehakte stroopwafels en bakken.
Oventemperatuur 270°C.
Baktijd 8 minuten.
Direct afboteren en de stroop over de gehakte stroopwafels gieten.
Hierna een raster van Mont Blanc aanbrengen.
Uitkomst 328 stuks