Stoofpeertje
Stoofpeertje
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
1.000 g | 10 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
6.200 g | 62 % | water | |
3.000 g | 30 % | Maestro Boterstol |
Vulling 1
12.000 g | 120 % | rozijnen | |
2.000 g | 20 % | krenten |
Vulling 2
8.000 g | Maestro Amandelspijs | ||
2.000 g | Renetta Appelspijs | ||
1.400 g | water |
Vulling 3
11.500 g | stoofperen | ||
1.000 g | Appelpoeder |
Afwerking
760 g | Fruitful Raspberry Jam |
Decoratie
30 g | stoofperen |
Werkwijze
De gekookte stoofpeertjes aanmaken met de Appelpoeder.Maestro Amandelspijs aanmaken met de Renetta Appelspijs en water.
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
De vulling 1 direct doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram op voorslag leggen.
Rusttijd 15 minuten.
Uitrollen tot een plak van 15 x 30 cm, dikte ca. 7 mm.
Bestrijken met 150 gram aangemaakte spijs.
Bestrooien met de aangemaakte stoofpeertjes.
Oprollen als snack en opdraaien als spiraal.
In een gesmeerde pie-plate plaatsen.
Narijs 45 minuten.
Aantal keren inknippen.
Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 35 minuten.
Na het koelen afmoesen en decoreren met een stoofpeertje.
Uitkomst 76 stuks