Stoer Volkoren Vruchtenbrood
Stoer Volkoren Vruchtenbrood
Recept
6.000 g | 60 % | volkorentarwemeel | } 100% |
4.000 g | 40 % | Stoer Volkoren 40 MZ * | } |
600 g | 6 % | gist | |
6.400 g | 64 % | water | |
400 g | 4 % | Maestro Volkoren |
* Stoer Volkoren 40 MZ bevat zout!
Vulling
4.000 g | 40 % | rozijnen | |
1.000 g | 10 % | hazelnoten |
Decoratie
555 g | havervlokken (15 g per stuk) |
Werkwijze
Hazelnoten ca. 30 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de hazelnoten.Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct na het kneden de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 600 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Vormen en decoreren met havervlokken.
Op platen zetten.
Narijs ca. 50 minuten.
Schuin inknippen en bakken met iets stoom.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 25 minuten.
Uitkomst 37 stuks