Sticky Toffee Tulband met gebaksrestanten
Sticky Toffee Tulband met gebaksrestanten
Recept
3.200 g | Fantasy Karamel Cake | |
1.100 g | ei | |
1.000 g | gebaksrestanten | |
750 g | water | |
550 g | Muffinolie * | |
250 g | tarwebloem | |
20 g | Kaneel Orenta |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling
750 g | rozijnen |
Decoratie
200 g | suiker | |
200 g | bruine basterdsuiker |
Werkwijze
Doe de gebaksrestanten in het bekken.Draai het geheel "glad" in een lage versnelling met een vlinder, eventueel iets van het water toevoegen.
Voeg de rest van de grondstoffen toe.
Meng dit ca. 5 minuten in een lage snelheid tot een enigszins glad en egaal beslag.
Voeg de gewelde rozijnen op het laatst toe.
Spatel het geheel met een krabber goed door om de karamelblokjes goed gemengd in het beslag te krijgen.
Meng beide suikers van de decoratie.
Spuit of strijk de tulbandvormen royaal met Carlex.
Schep royaal het suikermengsel in de tulbandvormen.
Schud het overtollige suiker uit de tulbandvormen.
Schep ca. 630 gram beslag in de tulbandvormen van 18 cm.
Oventemperatuur
Inschietoven 165°C.
Rotatieoven 145°C.
Baktijd 50 minuten.
Uitkomst 12 tulbanden.