Sticky Toffee Bites
Sticky Toffee Bites
Fonceerdeeg
1.600 g | Hardewenerdeeg met Kanomix |
Recept 1
1.000 g | Perla Amandelpan | |
600 g | dadelpasta | |
200 g | honing | |
100 g | water |
Recept 2
800 g | slagroom | |
100 g | boter | |
300 g | Wigo Compound Caramel | |
12 g | bakkerszout | |
2.400 g | Arabesque Blanc 29 |
Recept 3
600 g | Bianca | |
600 g | water (30°C | |
600 g | suiker | |
600 g | Zeesan Caramel | |
400 g | water |
Decoratie
200 g | dadels | |
200 g | decoratie |
Werkwijze
Fonceer de bodem van 4 bakplaten (60 x 20 cm) met hardewenerdeeg, dikte 3 mm.Meng de Perla Amandelpan met water, honing en dadelpasta en strijk dit op het deeg.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 20 minuten.
Van recept 2 een ganache maken. Slagroom, boter, Wigo Compound Caramel en zout koken. De Arabesque Blanc 29 toevoegen en tot een homogene massa roeren, bij voorkeur homogeniseren met een staafmixer. Over de gebakken plak met dadelmassa verdelen.
Bianca, castorsuiker en 600 gram water van 30°C. Gedurende 5 minuten in de 3e versnelling opkloppen tot een stevige massa.
Zeesan Caramel oplossen in 400 gram water en door de schuim draaien. Dit over de karamel ganache verdelen en licht afschroeien.
De bovenkant dun afgeleren en invriezen.
Lossen en snijden in stukken van 5x5 cm, afwerken met een stukje dadel, schuimstaafjes en een halve amandel.
Uitkomst 176 stuks