Spicy Gingerbread Man
Spicy Gingerbread Man
Recept
1.900 g | Vero Plaatcake | |
900 g | water | |
800 g | Muffinolie * | |
30 g | Kaneel Orenta | |
9 g | gemalen gember | |
2 g | gemalen kruidnagel | |
2 g | gemalen nootmuskaat |
* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.
Vulling
400 g | krenten | |
225 g | gembershavings |
Decoratie
300 g | bruine basterdsuiker | |
250 g | gembershavings | |
50 g | Maestro Creme Vanille * | |
5 g | gemalen gember |
* of een andere gele roompoeder.
-
150 g | Calif. Amandel Schaafsel |
Afwerking
150 g | Dip Neutraal | |
780 g | Paletta Spray Neutraal |
Werkwijze
Meng de Vero Plaatcake met Muffinolie, water en de kruiden gedurende 5 minutenin de eerste versnelling. Voeg op het laatste de gewelde krenten en de gembershavings toe.
Spuit 350 gram beslag in de Bakvorm Mr. Ginger, welke eerst is voorzien van een laagje Carlex Spray.
Meng de decoratie en strooi dit over de bovenzijde.
Hak het Calif. Amandel Schaafsel fijn.
Strooi dit als laatste over het cakebeslag.
Oventemperatuur:
Inschietoven 180°C.
Rotatieoven 160°C.
Baktijd 25 minuten.
Na het bakken en afkoelen decoreren met gesmolten Dip Neutraal of witte chocolade.
Afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Uitkomst 12 stuks