Speltstol
Speltstol
Recept
10.000 g | 100 % | Panovite Spelt Licht * | |
800 g | 8 % | gist | |
60 g | 0.6 % | bakkerszout | |
5.000 g | 50 % | water | |
2.000 g | 20 % | Maestro Boterstol | |
200 g | 2 % | Protea |
* Panovite Spelt Licht bevat zout!
Vulling 1
10.000 g | 100 % | rozijnen | |
2.000 g | 20 % | Hazelnootstukje KC | |
1.000 g | 10 % | cranberries |
Vulling 2
6.120 g | Perla met Ei (120 g per stuk) |
Decoratie
1.530 g | Hazelnootstukjes (30 g per stuk) | ||
510 g | Glanssuiker Grof (10 g per stuk) | ||
102 g | Mont Blanc (2 g per stuk) |
Werkwijze
De Hazelnootstukjes KC en cranberries ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het eigen gewicht.Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling 1 direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 600 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Opmaken als voor vruchtenbrood en de spijspil (120 gram) inrollen.
Decoreren met de gemengde Hazelnootstukjes en Glanssuiker.
Narijs 30 minuten.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 37 minuten.
Decoreren met Mont Blanc. Maak hierbij gebruik van een Speltsjabloon.
Uitkomst 51 stuks